Öğrenci İşleri : 0 (362) 312 19 19 -6106
Dekanlık : 0 (362) 312 19 19 -6100

OKAF 2023 Tanıtım Müziği Yarışması Hk.

  1. YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI Bu yarışmanın amacı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde her yıl daha çok genç yeteneğe ulaşma hedefi ile “Yetenek Her Yerde” temasıyla yola çıkan ve 2023 yılında Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecek olan Orta Karadeniz Kariyer Fuarının (OKAF) tanınırlığını olumlu yönde etkileyecek ve akılda kalıcılığını arttıracak vizyonel ve fonksiyonel formda bir tanıtım müziği hazırlanmasıdır.
  2. DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ Tanıtım müziği sözlü müzik olup; sözleri açısından estetik bütünlük ve ayrıca konuya bağlılık yönünden de değerlendirilecektir.
  3. TANITIM MÜZİĞİNİN KULLANIM ALANLARI Yarışma sonunda seçilecek tanıtım müziği Orta Karadeniz Kariyer Fuarı’nın (OKAF 2023) tanıtımına yönelik etkinliklerinde, her türlü dijital ortamda, medya ve reklam çalışmalarında kullanılabilecektir. Bu bağlamda, katılımcı ödül dışında herhangi bir telif hakkı talep edemeyecektir.
  4. KATILIM ŞARTLARI 4.1.Genel Şartlar a) Yarışmaya katılan tanıtım müzikleri özgün olmalıdır. b) Daha önce başka yarışmalara katılım için kullanılmış veya yayınlanmış çalışmalar yarışmaya kabul edilmeyecektir. c) Yarışma, 18 yaşını doldurmuş herkesin katılımına açıktır. d) Yarışmaya çalışmalarını gönderenler, tasarımlarının kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır. e) Yarışmaya katılmak için başvuru formunun eksiksiz ve doğru olarak doldurularak, tanıtım müziği çalışması ile birlikte “tanıtım müziklerinin teslim şekli ve işaretlenmesi” başlığında belirtilen esaslara göre teslim edilecektir. f) Yarışmacılar, yarışmaya sadece 1 (bir) tanıtım müziği ile katılabilirler. g) Yarışmaya katılım ücretsizdir. 4.2.Teknik Şartlar ve Diğer Hususlar a) Tanıtım müziklerinin süresi en az 45 (kırkbeş) saniye, en fazla 1 (bir) dakika olacaktır. b) Tanıtım müzikleri sözlü olacak, kariyer ve başarı odaklı cümleler içerecektir. c) Müzikte “Yetenek Her Yerde” ve “OKAF” sözlerinin geçmesi zorunludur. d) Tanıtım müziği WAV, MP3 vb. formatlarda CD’ye kaydedilmiş olarak teslim edilecektir. e) Katılımcılar tanıtım müziklerinde ses, müzik ve efektler kullanabileceklerdir f) Teslim edilen tanıtım müzikleri Türk Patent Enstitüsünce daha önce korumaya alınmamış ve/veya tescil başvurusu yapılmamış olmalıdır. Kopya veya başkasına ait olduğu anlaşılan tanıtım müzikleri seçici kurulca değerlendirmeye alınmayacaktır. Tanıtım müziğinin kopya veya başkasına ait olduğunun anlaşılması halinde ödül verilmeyecek, verilmiş ise iade alınacaktır. Bu durum diğer ödül almış veya almamış katılımcılara hiçbir anlamda talep hakkı doğurmayacaktır. g) Yarışmadan dolayı doğabilecek her türlü ihtilafa ilişkin hukuki ve maddi yaptırım sorumluluğu yarışmacıya ait olup, Ondokuz Mayıs Üniversitesi sorumlu tutulmayacaktır. h) Yarışmacılar, gönderecekleri tanıtım müzikleri için belirtilen ödül dışında herhangi bir ödül veya ücret talep edemez, başvuru ardından yarışmadan çekilemezler. i) Dereceye giremeyen tanıtım müzikleri, sonuçların ilan edilmesini müteakiben 15 - 30 gün arasında teslim edilen adresten alınabilir. Bu süreç içerisinde geri alınmayan tanıtım müziklerinden Ondokuz Mayıs Üniversitesi sorumlu değildir.
  5. TANITIM MÜZİKLERİNİN TESLİM ŞEKLİ VE İŞARETLENMESİ a) Katılımcılar, başvurularını içerisinde eksiksiz doldurulmuş katılım formu ve tanıtım müzikleri CD’sinin yer aldığı kapalı bir zarf ile yapacaklardır. b) Her zarfın üzerine toplam 6 karakterden (rakam ve harf) oluşan rumuz yazılacak, bu rumuz aynı zamanda CD'nin ön yüzüne de yazılacaktır. c) Zarfların üzerinde katılımcının kimliğini belirtecek herhangi bir isim, ayırıcı işaret ve yazı bulunmayacaktır. Aksine bir durumun tespiti halinde, başvuru yarışma dışı bırakılacaktır. d) Tanıtım müziği, katılım formu ile birlikte 17 Şubat 2023 Cuma günü saat 17.00'a kadar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına elden, taahhütlü posta veya kargo ile gönderilebilecektir. Posta veya kargodan kaynaklanan kaybolma veya gecikmelerden dolayı sorumluluk kabul edilemez.
  6. KULLANIM HAKKI a) Katılımcı; dereceye giren tanıtım müziğinin kullanım hakkını Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne süresiz olarak verdiğini peşinen kabul eder. Buna bağlı olarak, gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiği tanıtım müziğinin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, umuma iletim, faydalanma ve benzeri şekilde umuma arzı ile ilgili bilumum haklar için Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne lisans/yetki verdiğini kabul eder. b) Tanıtım müziği sahibi kullanılan tanıtım müziği için sonradan verdiği lisansı kesinlikle geri almayacağını, yukarıdaki şekilde kullanılmasını ve bu tanıtım müziklerinde zaman içinde doğabilecek ihtiyaçlara göre değişiklik yapılmasını men etmeyeceğini veya bu lisans için kendisine verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı veya maddi ve manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu olarak kabul, beyan ve taahhüt eder. c) Ondokuz Mayıs Üniversitesi, tanıtım müzikleri için katılımcının verdiği lisans karşılığında herhangi bir telif hakkı ve benzeri bedel ödemeyecektir. d) Katılımcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin ödül alan tanıtım müziğini kendi adına marka olarak tescil ettirme hakkı bulunduğunu gayri kabili rücu olarak kabul, beyan ve taahhüt eder. e) Ödül kazanan tanıtım müziği; kurumsal kimlik çalışmalarının bir parçası olarak, her türlü basılı materyal ve dijital ortamda, medya ve reklam çalışmaları ile promosyon ürünleri, kırtasiye malzemeleri, antetli kağıt, pankart ve benzeri ortam ve faaliyetlerde kullanılıp çoğaltılabilecektir. Bu bağlamda, katılımcı ödül dışında herhangi bir telif hakkı talep edemeyecektir. f) Katılım formunu imzalayan katılımcılar, bu şartnamedeki bütün katılma ve yarışma şartlarını, Seçili Kurul ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin kararlarının tamamını kabul etmiş sayılırlar.
  7. YARIŞMA TAKVİMİ • Başvuru başlangıç tarihi : 23 Ocak 2023 • Son başvuru ve teslim tarihi : 28 Şubat 2023 saat 17:00 • Seçici kurulun değerlendirme tarihi : 03 Mart 2023 • Sonuçların açıklanması : 06 Mart 2023
  8. ÖDÜLLER Yarışmada birinci seçilen tanıtım müziği sahibi 7.000,00TL, İkinci seçilen tanıtım müziği sahibi 2.000,00TL, üçüncü seçilen tanıtım müziği sahibi ise 1.000,00TL para ödülü ile ödüllendirilecektir. Ödüller 20-21 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenecek Orta Karadeniz Kariyer Fuarında verilecektir.
  9. SEÇİCİ KURUL Yarışmaya katılan tanıtım müziklerini değerlendirecek Seçici Kurul Modern Müzik Topluluğu Akademik Danışmanı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesinin alan uzmanı öğretim elemanları arasından seçilecek 2 asil, 2 yedek olmak üzere toplam 5 kişiden oluşacaktır. a) Seçici Kurul, değerlendirmelerinde tanıtım müziklerinin özgün, sözlerinin zorunlu cümle veya sözcüğü kapsayıp kapsamadığını ve OKAF misyonunu seslendiren özellikte olmasını göz önünde bulunduracaktır. b) Seçici Kurul, internet sitesinden önceden duyurmak kaydıyla yarışma kuralları ile ilgili değişiklik yapma hakkını saklı tutar. c) Seçici Kurul, seçilen tanıtım müziği üzerinde değişiklik isteme hakkına sahiptir. Seçilen tanıtım müziği sahibinden teknik eksikliklerin giderilmesine matuf değişiklikler yapılmasını isteyebilir. Bunun için ödül tutarı dışında bir ödemede bulunulmayacaktır.
  10. YARIŞMA SEKRETARYASI VE TESLİM ADRESİ Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Atakum / SAMSUN Telefon No: 0362 312 19 19 / 7070
  11. SONUÇLARIN İLANI Sonuçlar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (https://www.omu.edu.tr) ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (https://sks.omu.edu.tr/) web sitelerinde yayınlanacaktır.