Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin toplumsal yaşama katkı vizyonu ve üniversite şehir-kaynaşması misyonuna dair farkındalığı yüksek olan İlahiyat Fakültemizin araştırma görevlileri çeşitli faaliyetlerle bu vizyon ve misyonun yerine getirilmesinde aktif sorumluluk aldılar. İlk olarak Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, lise öğrencilerini alanında uzman konuklarla buluşturarak toplumsal ve evrensel değerlere dair farkındalıklarını artırmayı amaçlayan 'İftarda Konuşalım' projesi kapsamında Fakültemiz Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Halil İbrahim Doğramacı 19 Mart 2025 Çarşamba günü saat 18:00’de OMÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve diğer ortaöğretim kurumlarından katılan misafir öğrenciler ile "Kuşaklar Arasındaki Bilgi Köprüsü" temalı bir söyleşi gerçekleştirdi. Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Alper Kesten, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Yüksel Aydın, Şube Müdürü Fatih Mehmet Öztürkçe, Kurupelit MTAL Müdürü Bayram Kahraman ve OMÜ MTAL Müdürü Semih Sözen’in katıldığı söyleşi ve ardından verilen iftar yemeği üniversite-şehir kaynaşmasının güzel bir örneğine dönüştü. Söyleşi sonunda Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Yüksel Aydın, katkılarından dolayı Araştırma Görevlisi Halil İbrahim Doğramacı’ya plaket takdim ederken Fakültemiz nezdinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın’a da teşekkürlerini dile getirdi.
Toplumsal Yaşama Katkı faaliyetlerinin bir diğeri de Fakültemiz Mantık Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Ömer Yıldız tarafından gerçekleştirildi. TRT Trabzon Radyosunun Elif Seferbey’in yapımcılığında hazırladığı ve 30 Nisan 2025 Çarşamba günü saat 11:00’de yayınlanan, sunuculuğunu ise Tutuş Fidan’ın gerçekleştirdiği “Hayatın İçinden” programına konuşmacı olarak katılan Yıldız, İslam Filozoflarından İbn Sînâ’nın hayatını ve ilmî konumunu anlattığı bir söyleşi gerçekleştirdi. İbn Sînâ’nın mantıktan tıbba, felsefeden psikolojiye uzanan geniş yelpazedeki ilmî hakimiyetini TRT dinleyicileriyle paylaşan Araştırma Görevlisi Dr. Ömer Yıldız, üniversitemizin toplumsal yaşama katkı vizyonunun aktif bir temsilcisi oldu.
Fakültemiz İslam Tarihi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Osman Curuk ise Ensar Vakfı Samsun Şubesi tarafından yürütülen Cevher projesi kapsamında Cevher Samsun öğrencileriyle beraber uzun soluklu bir programla Siyer-i Nebî okumaları gerçekleştirdi. Dr. Osman Curuk’un akademik danışmanlığında İslâm’ın ilk yıllarına dair farkındalık kazanan öğrenciler 10 Mayıs 2025 tarihinde son derslerini gerçekleştirdiler. Katkılarından dolayı Araştırma Görevlisi Dr. Osman Curuk nezdinde Fakültemiz ve Üniversitemize teşekkürlerini ileten Cevher Samsun Proje Ekibi, OMÜ-Şehir buluşmaları kapsamında toplumsal yaşama katkı faaliyetlerine her zaman ihtiyaç duyulduğunu dile getirdiler. İlahiyat Fakültemizin toplumsal yaşama katkı faaliyetleri ilköğretim velilerine kadar uzandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile YÖK arasında "Aile Yılı" temasıyla imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Fakültemiz Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Halil İbrahim Doğramacı, 17 Nisan 2025 Perşembe günü saat 15:00’te Samsun Atakum Atakent İlkokulu velilerine yönelik “Huzur ve Mutluluğun (Bir) Kaynağı Olarak” aile başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide aileye dair farklı perspektifleri dile getiren Doğramacı, ilkokul velileri ile ailenin felsefi temelleri ve çocuklara yaklaşımımızın yeniden sorgulanması üzerine bir de soru-cevap faslı gerçekleştirdi. Söyleşinin ardından Araştırma Görevlisi Halil İbrahim Doğramacı’ya plaket takdim eden Okul Müdürü Halil Öztürk ve proje ekibinden Sınıf Öğretmeni Mümine Tosun, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne akademi-veli buluşması bağlamında toplumsal yaşama katkı sunduğu için teşekkürlerini iletti. İlahiyat Fakültesi olarak akademik bilginin topluma yararlı hale getirilmesi için gayretlerini sürdüreceklerine vurgu yapan Dekanımız Prof. Dr. Faruk Sancar, her üç öğretim elemanını tebrik ederek kendilerine üniversitemiz adına toplumsal yaşama sundukları katkıdan ötürü teşekkür etti.
.jpeg)

.jpeg)
.jpeg)


.jpeg)
.jpeg)

