Yazar: ilahiyatfakultesi | Tarih: 2 Ekim 2023

Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Metin Yasa, “Mantık-Şiir İlşikisi: Mantıksal Genişleme ve Şiirsel Güzelleşme Üzerine Kimi Düşünceler” isimli bildirisi ile 30 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde düzenlenen “X. Mantık Koordinasyon Toplantısı ve Klasik Mantıkta Beş Sanat Sempozyumu’na” katılmıştır. Sayın Yasa, ilgili bildirisinde Şiirin Anlam Dünyası, Şiirin Anlatım Gücü ve Şiir-Mantık İlişkisi Üzerinde birtakım çözümlemeler yapmıştır. Sayın Yasa’ya göre söz, hedef ve kazanım üzerinden doğru konuşlandırılmış bir mantık-şiir ilişkisi ışığında bir yandan mantıksal genişlemenin diğer yandan da şiirsel güzelleşmenin başarılabileceğini vurgulamıştır.