2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Sınıfları Yeterlik (Muafiyet) Sınavı Duyurusu

Hazırlık Sınıfları Yeterlik (Muafiyet) Sınavı Duyurusu Fakültemizi yeni kazanan öğrenciler ile hazırlık sınıfında tekrara kalan öğrencilerimiz için "Hazırlık Sınıfları Yabancı Dil Yeterlik Sınavı" 26 Eylül Salı günü İLAHİYAT FAKÜLTESİ'nde yapılacaktır. Fakültemizi yeni kazanan öğrencilerimizin bu sınava girmeleri zorunlu değildir. Ancak sınava girip 100 üzerinden 60 ve üzeri puan alan öğrencilerimiz hazırlık sınıfından muaf olacaklardır. Sınav, ilki saat 10:30, ikincisi 13:00 ‘da iki oturum şeklinde uygulanacaktır. Her iki oturumda da soruların tamamı çoktan seçmeli olacaktır. Sınavlarda öğrencilerin dinleme, okuma-anlama, gramer ve tercüme yeteneklerini ölçücü sorular yer alacaktır. Sınava girecek öğrenci sayısını tespit edip uygun ortamı hazırlamak amacıyla sınavdan bir hafta önce Fakültemiz internet sitesinde bir form paylaşılacktır. Sınava girmek isteyen öğrencilerimizin zamanı geldiğinde internet üzerinden bu formu doldurmaları yeterli olacaktır. Bunun dışında sınava girmek için kayıt vb. başka bir işlem yapmalarına gerek yoktur. Örnek soru tipleri için ….

Tıklayabilirsiniz.