2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS YETERLİLİK SINAVI

Yazar: ilahiyatfakultesi | Tarih: 2 Ekim 2023

Kıymetli arkadaşlar,

Her eğitim-öğretim yılı başında akademik takvimde belirtilen tarihte yeterli olduğunuzu düşündüğünüz dersleri yeterlik sınavı ile geçme imkanı bulunmaktadır. İlahiyat Fakültesinde sadece Arapça ve Kur’an-ı Kerim dersleri için ders yeterlilik sınavı yapılmaktadır. Bu kapsamda;

1- İki ders için müracaat edilebilecektir.

2- Müracaat dilekçe ile elden ilahiyat öğrenci işlerine yapılacaktır.

3- Sınav akademik takvimde belirtilen tarihlerde (16-17 Ekim 2022) yapılacaktır.

4- Bu dönem kayıtlı olduğunuz Kur'an veya Arapça derslerinden yeterlilik dersleri verebilirsiniz.

5- Kur'an-ı Kerim için: Birinci sınıflar Kur'an-ı Kerim I ve Kur'an-ı Kerim II / İkinci sınıflar Kur'an-ı Kerim III ve Kur'an-ı Kerim IV / Üçüncü sınıflar Kur'an-ı Kerim V ve Kur'an-ı Kerim VI / Dördüncü sınıflar Kur'an-ı Kerim VII ve Kur'an-ı Kerim VIII derslerinden dilekçe verebilirler. Alttan dersi olanlar alttan kalan dersleri için dilekçe verebilirler.

6- Arap Dili ve Belağatı için: Birinci sınıflar Arap Dili ve Belağatı I ve Arap Dili ve Belağatı II / ikinci sınıflar Arap Dili ve Belağatı II ve Arap Dili ve Belağatı IV için dilekçe verebilirler. Alttan dersi olanlar kalan dersi için dilekçe verebilirler.

7- Sınavda başarılı olan öğrencinin aldığı not transkriptine işlenecektir. Dersten muafiyeti yapılacaktır.

8-Ders yeterlilik başvurularını, 09 Ekim 2023 tarihine kadar yapabilirisiniz.

Not: Yeri yeri sonradan ilan edilecektir. Başvuru dilekçesi Omü Ünikys sistemindeki “PP.1.3.FR.0061-Ders Yeterlilik Sınavı Müracaat Formu” dosyadır.

Başvuru dilekçesi için bakınız