Tasavvuf Müziği Konseri

Yazar: ilahiyatfakultesi | Tarih: 25 Mayıs 2022

İlahiyat Fakültesi’nin konferans salonunda gerçekleştirilen Tasavvuf Müziği Konseri’nde fakültemiz Türk Din Musiki ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Çakır ney ve ses icracısı, Türk Din Musiki ABD Arş. Gör. Senem Arslan ritim saz icracısı, Hadis ABD Arş. Gör. Reha Elçi ud ve ses icracısı, konuk sanatçı ve aynı zamanda fakültemiz Türk Din Musikisi yüksek lisans öğrencisi olan Muhammed Feyzi İbrahimoğlu ise ney ve ses icracısı olarak yer aldılar.

Konserde Şevku Tarab, Hüseynî ve Beyatî olmak üzere üç ayrı makamdan tasavvufî eserler icra edildi. İlk olarak konuk sanatçı Muhammed Feyzi İbrahimoğlu, Şevku Tarâb makamında ney ile bir taksim yaptıktan sonra yine bu makamda “Bir Muazzam Padişahsın ki Kulundur Cümle Şâh” isimli tevşihi ve “Gönül Fikr-i Hayalinle Sabahlar ya Resulallah” isimli ilahiyi seslendirdi.

İkinci kısım, Hüseynî makamındaki “Köyde Sabah” isimli saz semaisinin icrası ile başlayarak Prof. Dr. Ahmet Çakır’ın, sözleri tasavvufî muhtveya sahip Hüseynî eserleri seslendirmesiyle devam etti. Bu eserler sırasıyla “Varalım Kûy-i Dilârâya Gönül Hû Diyerek” isimli şarkı, “Yanmaktan Usanmazam Mevlam” isimli ilahi ve “Ömür Bahçesinin Gülü Solmadan” adlı türkü idi.

Son kısım ise Beyatî makamındaki yine bir saz semaisi icrası ile başlayıp Arş. Gör. Reha Elçi’nin bu makamdaki “Hadden Aştı İştiyakım Ya Resul Göster Cemalin” ile “Bâde-i Lebinden Nûş Eden Aşık” adlı ilahileri seslendirmesiyle devam etti ve konser, “Yar Yüreğim Yar Gör ki Neler Var” adlı Uşşak ilahinin enstrümantal icrasıyla son buldu.

Kapanışta Dekanımız Prof.Dr. Osman ŞAHİN, Dekan yardımcımız Dr.Öğr.Üyesi Bekir ÖZÜDOĞRU, Prof.Dr. Ali Rıza AYDIN ve Prof.Dr. Erkan PERŞEMBE sanatçılarımıza fidan sertifikalarını takdim ettiler.