SÖYLEŞİ: "TECRÜBE PAYLAŞIMI" GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yazar: ilahiyatfakultesi | Tarih: 14 Aralık 2022

Fakültemiz tarafından mezun-öğrenci buluşmaları çerçevesinde düzenlenen "Tecrübe Paylaşımı" başlıklı söyleşi programı 14 Aralık 2022 Çarşamba günü konferans salonunda icra edildi. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin’in açılış konuşmaları ile başlayan program, davetli konuşmacı Amasya Eski Milletvekili Akif Gülle’nin konuşmaları ile devam etti. 1980 yılında o dönem ismi Yüksek İslam Enstitüsü olan fakültemizden ilk dönem mezunu olan Akif Gülle, konuşmasında İmam Hatip okuluna kayıtla başlayıp İslam Enstitüsü ile tamamlanan din eğitimi hayatı ve Milli Eğitim Bakanlı’ğında üstlendiği öğretmenlik ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğündeki bürokrasi tecrübesinden kesitler sundu. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde başlayan Akparti kurucu üyeliği ve milletvekilliği ile devam eden siyasi tecrübelerinden örnekler verdi. Söyleşi esnasında öğrencilerin tavsiye talebi üzerine Gülle onların hayat ilkesi olarak dini sahih kaynağından çok iyi öğrenmelerini ve aldıkları vazifelerde yetkin olmak için gayret göstermelerini salık vererek konuşmasını tamamlamış oldu. Programın kapanışı Sayın Akif Gülle’ye dekanımız Prof. Dr. Osman Şahin tarafından fidan sertifikası takdimi ile gerçekleşti.