Samsun'un Manevi Değerleri Sempozyumu II

Yazar: | Tarih: 26 Mart 2018

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi Eğitim-Araştırma Derneği’nin öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve İlkadım Belediye’sini kurumsal desteğiyle gerçekleştirilen Samsun’un Manevi Değerleri Sempozyumu’nun ikincisinde şehrimizin manevi kimliğine katkısı olan isimler ele alındı.

Sempozyuma Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt Sinop Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN Samsun Eski Milletvekillerinden Musa Uzunkaya Mehmet Kurt Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı mülki ve idari amirlerin yanı sıra STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir seri halinde tertip edilmesi planlanan sempozyumun ikincisinde Samsun’un manevi iklimine büyük katkılar sağlayan Hacı Hafız Efendi (Hüseyin Yazıcı) Remzi Yavuz Zübeyir Koç Açıkbaş Ömer Efendi İskender Fevzi Sevük isimleri “Hayırla Geçen Ömürler” başlığı altında değerlendirildi. İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin katılım sağladığı sempozyum sivil toplum kuruluşları ile İlahiyat Fakültesi’nin ortak bir etkinlikte buluşması açısından da Samsun’da bir farkındalık oluşturdu.

Düzenlenen sempozyumun önemini vurgulayan Samsun milletvekili Hasan Basri KURT; “Bu sempozyum şehrin manevi kimliğinin açığa çıkartılması için oldukça önemli bir noktaya ışık tutuyor bu vesile ile sonraki kuşaklar değerli şahsiyetleri hem tanımış hem de onların yolundan gidecek şuura odaklanmış hale geliyorlar” dedi. Sempozyumun kitaplaşması halinde hatta her bir kimlik için küçük kitapçıklar oluşturulması halinde gençliğe daha rahat ulaşılabileceğini ifade eden Kurt sempozyumun devamının şehir adına manevi bir sorumluluk olduğunu bunu görev edinen ve sempozyumu bu inançla tertip eden sempozyum düzenleme kuruluna İlahiyat Fakültemiz başta olmak üzere bütün kurumlara ve burada bilgileri ile bizleri aydınlatan değerli öğretim üyelerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.