Panel:Tarihten Günümüze İslami İlimlerde Yenilik Arayışları - Fazlurrahman Örneği

Yazar: nida.sahin | Tarih: 11 Mart 2020

Fakültemiz tarafından düzenlenen ‘’ Tarihten Günümüze İslami İlimlerde Yenilik Arayışları: Fazlurrahman Örneği’’ konulu panel, Fakültemiz Konferans Salonu’ nda gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Cafer Sadık YARAN yenilenme düşüncesinin zorunluluğuna dikkat çektikten sonra sözü Panelist Doç. Dr. Faruk SANCAR’ a bıraktı. Doç. Dr. Faruk SANCAR, İslami İlimlerden Kelam, Fıkıh ve Tasavvuf ilimlerinde yenilik arayışları hakkında konuştu. Ardından moderatör Prof. Dr. Cafer Sadık YARAN sözü Prof. Dr. Burhanettin TATAR’a verdi. Prof. Dr. Burhanettin TATAR konuşmalarında Fazlurrahman’ın hayatı, yenilik anlayışı ve Kuran-ı Kerim’i yorumlama yöntemleri üzerine durdu ve onun düşüncesinin imkân ve sınırlılıklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Metin YILMAZ tarafından hocalarımıza fidan sertifikası takdim edildi.