Öğrenci İşleri : 0 (362) 312 19 19 -6106
Dekanlık : 0 (362) 312 19 19 -6100

Panel : Diyanet Alanındaki Fırsatlar - I

Yazar: ilahiyatfakultesi | Tarih: 30 Mart 2022

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “İlahiyat Kariyer Günleri” Kapsamında 30 Mart Çarşamba günü saat 13:00’te “Diyanet Alanındaki Fırsatlar - I” başlıklı bir panel gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Recep Demir ve Dr. Öğr. Üyesi Bekir Özüdoğru’nun yanısıra Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yüksel, Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kara ile lisans ve lisansüstü öğrenciler katıldı.

Samsun İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin, Aile ve Dini Rehberlik Koordinatörü Vaiz Emine İpekdal, Bağımlılık Koordinatörü ve Hastane Manevi Danışmanı Din Hizmetleri Uzmanı Fatih Ergin’in panelist olarak iştirak ettiği etkinlik, Arş. Gör. Halil İbrahim Doğramacı’nın panelistleri takdimiyle başladı.

Etkinliğin başında selamlama konuşması gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin, Diyanet alanındaki kariyer imkanlarına dair gerçekleştirilecek olan panelin fakülte öğrencileri açısından önemine işaret ederek konuklarına teşekkür etti.

Akabinde panelin moderasyonunu gerçekleştiren Samsun İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin, Diyanet sahasında din görevliliği harici yürütülen kariyer pozisyonları hakkında bilgi vererek Aile ve Dini Rehberlik Koordinatörü Vaiz Emine İpekdal ve Bağımlılık Koordinatörü ve Hastane Manevi Danışmanı Din Hizmetleri Uzmanı Fatih Ergin’in konuşmaları öncesi genel bir çerçeve çizdi.

Aile ve Dini Rehberlik Koordinatörü Vaiz Emine İpekdal ise koordinatörlüğünü yaptığı birimde ne gibi kariyer imkanları olduğuna tafsilatlı bir şekilde değinerek fakülte öğrencilerini bilgilendirdi.

Son konuşmacı olarak söz alan Bağımlılık Koordinatörü ve Hastane Manevi Danışmanı Din Hizmetleri Uzmanı Fatih Ergin ise bağımlılığın hastalık boyutuna dikkat çekerek Dini danışmanlığın hem bağımlılık anlamında hem de diğer hastalıklar bakımından hastanelerde icra edilen yönünü ayrıntılarıyla dile getirdi.

Panelin değerlendirme konuşmasını gerçekleştiren Samsun İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin, Diyanet alanında din görevliliği dışındaki kariyer basamaklarının dini rehberliği amaç edinmiş ilahiyat fakültesi öğrencileri için bir iş kapısı olmaktan çok manevi bir fırsat olduğunun da altını çizdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin çevre sorunlarına dikkat çekmek ve çevre farkındalığı oluşturmak adına akademik ve kültürel etkinlik katılımcılarına plaket ve çiçek takdimi yerine fidan sertifikası takdimi geleneği bu panelde de sürdürüldü. Konuşmacılar adına dikilen fidanların sertifikaları programın soru-cevap bölümünden sonra katılımcılara takdim edildi.

Aile ve Dini Rehberlik Koordinatörü Vaiz Emine İpekdal’ın sertifikasını Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yüksel takdim ederken Bağımlılık Koordinatörü ve Hastane Manevi Danışmanı Din Hizmetleri Uzmanı Fatih Ergin’in sertifikasını ise İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recep Demir verdi. Samsun İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin adına dikilen fidanın sertifikası ise İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin tarafından kendisine takdim edildi.

Panelin takdimini gerçekleştiren Arş. Gör. Halil İbrahim Doğramacı’nın “Diyanet Alanındaki Fırsatlar 2” başlıklı müstakbel bir panelde buluşma temennisiyle etkinlik sona erdi.

PROGRAMIN KAYDINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ