Mezun Buluşması : Burhan ERSOY , Vakıflar Genel Müdürü

Yazar: ilahiyatfakultesi | Tarih: 27 Aralık 2021

Fakültemiz tarafından mezun-öğrenci buluşmaları çerçevesinde düzenlenen "Mesleki Bilgilendirme ve Tecrübe Paylaşımı" başlıklı program 27 Aralık Pazartesi günü konferans salonunda icra edildi. Programa Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Prof. Dr. Cengiz Batuk ve Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep, Fakülte yönetimimiz ve öğrencilerimiz katılım sağladılar. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin’in açılış konuşmaları ile başlayan program, davetli konuşmacı Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy’un konuşmaları ile devam etti. 1981 yılında o dönem ismi Yüksek İslam Enstitüsü olan fakültemizden mezun olan Burhan Ersoy konuşmasına kısa bir otobiyografisini paylaşarak başladı. Böylece öğrencilerimizle 45 yıllık bürokrasi ve memuriyet hayatının bir tablosunu çizmek suretiyle kariyer planlarını netleştirmek isteyen öğrencilerimize rehberlik etti.

Medeni insanın özelliklerinden ve iyi bir yöneticinin nasıl olması gerektiği gibi konulara değinen Ersoy, Hz. Ali’nin “İnsanlara akılları miktarınca hitap edin” sözünü de hatırlatarak sade bir tebliğ dilinin ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Gençlere; zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuuru ile hareket etmek hususunun altını çizerek, arayan değil aranan eleman olmanın öneminden bahsetti. Sunumunu vakıf medeniyetinin ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün faaliyetleri ile bitiren Ersoy, öğrencilerimizin sorularını da yanıtladı.

Sayın Burhan Ersoy’a Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cengiz Batuk tarafından fidan sertifikası takdimi ile gerçekleşen kapanışta, katılımcılara teşekkürün ardından Ersoy’un "Gün Ola Harman Ola" başlıklı kitabı hediye edildi.