Mezun Buluşması : Mesleki Bilgilendirme ve Tecrübe Paylaşımı

Yazar: ilahiyatfakultesi | Tarih: 16 Kasım 2021

Fakültemiz tarafından mezun-öğrenci buluşmaları çerçevesinde düzenlenen mesleki bilgilendirme ve tecrübe paylaşımı başlıklı program 16 kasım Salı günü konferans salonunda icra edildi. Fakültemiz dekanı Prof. Dr. Osman Şahin’in açılış konuşmaları ile başlayan program, davetli konuşmacı sayın İl müftüsü Seyfullah Çakır’ın konuşmaları ile devam etti. 1997 yılında fakültemizden mezun olan il müftüsü Seyfullah Çakır konuşmalarında;

Bir ilahiyat öğrencisinin toplumdaki yeri, konumu ve ondan beklentilerin neler olduğuna değinerek, siz bu insanlık için ortaya çıkarılmış en hayırlı bir ümmetsiniz ayeti çerçevesinde konuyu ele aldı. Bu ağır ve önemli mesuliyeti ilahiyat- diyanet camiası ekseninde paylaşmamız gerektiğinden bahsetti. Öğrencilik hayatı süresince kendini yetiştiren bir ilahiyat talebesinin neler yapabileceğinden de bahseden il müftümüz özellikle diyanet işlerinde görev almak isteyen öğrencilerimizin hangi alanlarda hizmetler verebileceğini ve bunlara nasıl hazırlanabilecekleri hususunda da rehberlik yaptı. Öğrencilerimizin sorularına da samimi ve yönlendirici bir şekilde cevaplar veren Müftü Seyfullah Çakır, kariyer planlarını netleştirmek isteyen öğrencilerimize halihazırda önemli bir yol gösterdi. Üniversitemiz tarafından belirlenen çerçevede müftü beye fidan sertifikası takdim edildi. Ayrıca hafızlığını tamamlamış olan ikinci sınf öğrencimiz Beyza Betül Türkmen'e saat hediye edildi. Kapanışta, dekanımız Prof. Dr. Osman Şahin davetli konuşmacıya katılımları ve samimi, yol gösterici konuşmaları için teşekkürlerini bildirdi.