Konferans : "Din-Kültür ve Medeniyetin Kurucu Metinlerini Yeniden Düşünmek"

Yazar: ilahiyatfakultesi | Tarih: 6 Nisan 2022

19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın sunumuyla “Din-Kültür ve Medeniyetin Kurucu Metinlerini Yeniden Düşünmek” başlıklı konferans düzenlendi. Konferansta Rektör Ünal, ayetler ve hadisler merkezinde ilmî birikimin kaynakları olan ilk dönem eserlerinin inşasında geçirdiği süreçlere değindi. Bir medeniyetin devamının “söylem” üretmek olduğunu vurgulayan Ünal, ilahiyat camiasının da kendi geleneğini devam ettirebilmek için metin üretmesinin son derece önemli olduğundan bahsetti.

Sorumluluğunu yürüttüğü “Hadis Veritabanı” projesinden de bahseden Ünal, bu projenin asistanlığından beri hayali olduğunu ve kendisinden sonra da projesinin gelişmeye açık ve devamlı olduğunu söyledi.

Konferansa öğretim üyeleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin’in Rektör Ünal’a çiçek takdimiyle konferans sona erdi.Ardından Rektör Ünal, fakültemizin bazı bölümlerini Dekanımız Prof.Dr. Osman ŞAHİN ile Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Recep DEMİR ve Dr. Öğr. Üyesi Bekir ÖZÜDOĞRU eşliğinde ziyaret etti.

KONFERANSIN KAYDINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ