Kariyer Sohbetleri - I

Yazar: ilahiyatfakultesi | Tarih: 16 Mart 2022

Fakültemiz öğrencilerine yönelik düzenlenen kariyer sohbetlerinin ilk oturumu 16. 03. 2022 tarihinde konferans salonunda gerçekleştirildi. Dekanımız Prof. Dr. Osman Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan programda Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Bekir Özüdoğru hocamız moderatörlük görevini üstlendi.

Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası kariyer planlarını gerçekleştirmek için nasıl hazırlık yapmaları gerektiği, Dr. Öğretim üyesi M. Sacit Kurt ve Arş. Gör. Mansur Özgül, Ömer Yıldız ve Şeyda Nur Ersöz tarafından öğrencilerle paylaşıldı.

Fakültemizin dış paydaşları olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Meb’de görev alabilecek öğrencilerimizin Kpss GY-Gk, Eğitim Bilimleri, Öabt, Dhbt gibi sınav aşamalarından geçmesi gerekmektedir. Akademik kariyer için de yüksek lisans, doktora, bütünleşik doktora gibi programlara dahil olmak isteyen öğrencilerimizin de Ales, Yds, Yökdil gibi sınavlardan belli bir puan almaları ve iyi bir akademik başarıya sahip olmaları gerekmektedir. Bu sınavlarda başarılı olmak için nasıl hazırlık yapacağı, sınavlara çalışma yöntemleri, yararlanabilecekleri usul ve kaynaklar da öğrencilerimize detaylı bir şekilde aktarıldı. Aynı zamanda bütün bu aşamalardan geçmiş olan konuşmacı öğretim elemanlarımız kendi tecrübelerinden faydalanarak gerçekleştirdikleri sunumlarında öğrencilerimizin iş hayatına hazırlanmalarında öğrencilerimize yol gösterdiler.

Soru- cevap faslı ile nihayete eren programın ardından öğrencilerimiz kariyer hedeflerini gerçekleştirme yolunda daha sağlam ve emin adımlarla ilerlemenin nasıl olacağı konusunda önemli bilgiler edindikleri için memnuniyetlerini dile getirdiler.