Dekanlık : 0 (362) 312 19 19-6100

Afrika Tarih, Kültür ve Sanatı

Yazar: ilahiyatfakultesi | Tarih: 5 Haziran 2024

Afrikalı öğrencilerle yerli öğrencilerimiz arasında tanışma, kaynaşmaya vesile olması açısından “Afrika Tarih, Kültür ve Sanatı” başlıklı bir program düzenlendi. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Recep Demir’in selamlama konuşması yaptı. Doç. Dr. Ali Yüksek’in program içeriğine dair konuşmalarıyla etkinlik başladı. Programın başında Afrika kıtasının coğrafya, tarih ve kültürüne dair bir video sunum yapıldı. Afrika’nın farklı ülkelerine ait şarkılar, şiirler sunuldu. Misafir öğrenciler, Türkçe öğrenmeye başladıkları ilk dönemlerdeki başlarına gelen komik ve ilginç olaylardan bahsettiler. Programın sonunda Afrika yerel kıyafetleri sergilendi. Program, öğrencilerin birlik, beraberlik, kardeşlik ve tam bağımsız Afrika vurgularıyla tamamlandı.