Türkiye Dinler Tarihi Çalışmaları Paneli Gerçekleştirildi

Yazar: ilahiyatfakultesi | Tarih: 21 Aralık 2022

Fakültemiz Çarşamba Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkiye Dinler Tarihi Çalışmaları adlı panel Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın'nın moderatörlüğünde Prof. Dr. Şinasi Gündüz ve Prof. Dr. Ekrem Sarıkçıoğlu'nun katılımları ile gerçekleştirildi.

Panelde selamlama konuşması gerçekleştiren OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, dinler tarihinin İslam dünyasında önemini vurgulayarak panelde Dinler Tarihi alanına oldukça katkı sağlamış Erkem Sarıkçıoğlu'nun konuyla ilgili bilgi ve tecrübesini paylaşacağını aktardı.

Panelist Prof. Dr. Şinasi Gündüz, Ekrem Sarıkçıoğlu’nun ve Samsun’un birbirinden ayrılmaz iki şey olduğunu vurgulayarak sözlerine başladı ve Ekrem Sarıkçıoğlu'nun sadece Dinler Tarihi alanında değil Felsefede, Tefsirde ve birçok alanda çok iyi öğrenciler yetiştirdiğini, yetiştirdiği kişilerin alanlarının sayılı isimlerinden biri haline geldiğin ifade ederek Sarıkçıoğlu'nun alana bir ruh kazandırdığını söyledi.

Panele çevrimiçi bağlanarak öncelikle katılımcılara teşekkür eden Prof. Dr. Ekrem Sarıkçıoğlu Türkiye'de Dinler Tarihi alanın gelişiminde geçirdiği zorlu süreci anlattı.

Panelin sonunda katılımcılara Fidan Sertifikaları takdim edilirken stantlarda Prof. Dr. Mahmut Aydın ve Prof. Dr. Şinasi Gündüz, Türkiye Dinler Tarihi Kitabı’nı imzaladı.