"İSLAM'IN ANLAŞILMASINDA SÜNNETİN YERİ VE DEĞERİ" PANELİ YAPILDI

Yazar: ilahiyatfakultesi | Tarih: 4 Kasım 2022

“İslam’ın Anlaşılmasında Sünnetin Yeri ve Değeri” başlıklı panelimiz fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recep Demir moderatörlüğünde, Prof. Dr. Zişan Türcan ve Doç. Dr. Abdulvahap Özsoy hocalarımızın konuk olarak katılımıyla, öğrencilerimizin de yoğun ilgisiyle fakülte konferans salonunda gerçekleştirildi.

Konferansta hocalarımız Kur’an-Sünnet bütünlüğünün önemi ve bu iki temel kaynağın birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğu üzerinde konuşmuştur. Sünnet ve hadisin birbirinin yerine kullanılan kavramlar olmakla birlikte aralarında bazı farkların da bulunduğu ifade edildi. Hz. Peygamberin sadece kendi zamanında yaşamış ve misyonunu icra eden bir peygamber olmadığı aksine hem kendi zamanındakilere hem de ondan sonra gelenlere hitap eden bir misyon icra ettiğine değinildi. İslam’ın temel iki kaynağı olan Kur’an ve sünnetin son derece önemli olmakla birlikte muhalif görüşteki grupların kendilerini desteklemek için ayet ve hadisleri kendi bakış açılarına göre yorumladıkları ve her grubun kendini haklı bulduğundan bahsedildi.

Panel, katılımcı olarak gelen hocalarımıza fidan sertifikası takdimiyle sona ermiştir.