Üniversitemiz Gençlik ve Bilim Topluluğu ile Fakültemizin organize ettiği ve Atakum Müftülüğü'nün katkı sağladığı "HELAL GIDA BAĞLAMINDA GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ÜRÜNLER VE KATKI MADDELERİ" başlıklı program gerçekleştirildi. Programa Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Osman Şahin, Atakum Müftüsü Hüseyin Köksal, öğrenciler ve halk katılım sağladı. Program Atakum Müftüsü Hüseyin Köksal ve Dekanımız Prof. Dr. Osman Şahin'in açılış konuşmaları ardından Doç. Dr. Ali Yüksek'in sunumuyla devam etti.
Doç. Ali Yüksek öncelikle helal gıda kavramı ve insan sağlığına etkisine değindi. Ardından bilimsel verilere dayanarak genetiği değiştirilmiş ürün çeşitleri ile gıda katkı maddelerini tanıttı. Ayrıca bu ürün ve maddelerin faydalarından ve zararlarından bahsetti. İnsanın fıtratına ve sağlığına zararlı olanların dinen yasak kapsamına girdiğini, zararı olmayanların ise helal olarak değerlendirildiğini belirtti.
Program Sayın Dekanımız Prof. Dr. Osman Şahin'in konuşmacı Doç. Dr. Ali Yüksek'e Fidan sertifikası takdimi ile sona erdi.
Programın youtube videosuna buradan ulaşabilirsiniz.