Öğrenci İşleri : 0 (362) 312 19 19 -6106
Dekanlık : 0 (362) 312 19 19 -6100

Fakültemiz 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mezunlarını Verdi

Yazar: ilahiyatfakultesi | Tarih: 5 Temmuz 2022

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen fakültemizin 2021-2022 dönemi mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende Dekanımız Prof. Dr. Osman Şahin, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve fakülte birincisi Merve Hatip konuşmalarını yaptı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü ve İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yavuz Ünal konuşmalarında, ilahiyat fakültesinin 5 yıl olan eğitim süresini 3,5 yıla indirmeyi mümkün kılacak projelerinden bahsetti. Bu hususta 192 saatlik bir dil eğitimi ile hazırlık sınıfının tamamlanabileceğinden ve akabinde alınacak dersleri buradan aldıkları notla karşılamak şartıyla 5 yıllık ilahiyat fakültesinin 3,5 yılda bitirilmesini öngördüklerini ifade etti.

SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın da programda yaptığı konuşmada “İlahiyat Fakültesinden mezun olmanın bir ayrıcalığı ve ayrı bir gururu olduğunu tekrar ifade etmem gerekiyor. Tabii size ihtiyaç çok fazla. Çünkü yaşadığımız olayları görüyorsunuz. Özellikle 15 Temmuz öncesini ve sonrasını dikkate aldığımızda Türkiye’de din eğitimi veren İmam Hatip Liselerini, İlahiyat Fakültelerini, İslami Bilimler Fakültelerini ve Diyanet Başkanlığının son derece önemli olduğunu görüyorsunuz. Yani yaygın ve örgün bir din eğitiminin, devletin kontrolünde olması gerektiğini, merdiven altı yapılardan ve örgütlerden hızla uzaklaşmamız gerektiğini, eğer uzaklaşmazsak yine başımıza aynı badirelerin geleceğinin hepimiz farkındayız.” sözlerine yer verdi.

Müslüman bir ilahiyatçı olmanın önemine değinen fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin, “Bu durum tarif edilemez bir mutluluk ve Yüce Yaratıcıya sonsuz şükrü gerektiren en büyük nimetlerdendir. Bu nimetin farkında olan sizlerin yarınlarımızın yüz akı olacağınıza şüphe duymuyorum. Ne var ki, içinde bulunduğumuz dünyevi şartlar, din eğitimi almayan herkesi eritip, yok etmektedir. İşte bu şartlara rağmen üzerimize düşen görev, asli kimliğinizi, benliğimizi ve manevi değerlerimize bağlılığımızı asla ihmal etmemek, hatta bunlara daha sıkı bağlanmaktır. Görevinizi yaparken, insanlarla ilişkilerinizde nazik, kibar, sabırlı ve hoşgörülü olmaya gayret edin. Unutmayın ki, insan eğitmek bir süreç işidir. Hem özel hayatınızda hem de kutsal görevinizde başarılı olmak için, sadece dini bilgilerle sınırla kalmayın. Dışa açılın ve diğer bilimlerle de ilgilenin. Çağın imkânlarından yararlanmayı bilin. Ayrıca sosyal yönünüzü geliştirin. Kısacası, çok yönlü olun.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ilk dört dereceye giren mezunlara hediyeleri takdim edildi. Ardından tüm öğrenciler gruplar halinde sahneye çıkarak fakültemiz öğretim üyelerinden mezuniyet belgelerini aldı. Tören, mezunların öğrenci mezuniyet yemini ve kep atmaları ile tamamlandı. Tören sonunda katılım sağlayan herkes için yemek dağıtıldı.

Mezuniyet Töreni Videosu İçin Tıklayınız