“Uzak ve Yakın” Türk Müziği Konseri

Yazar: | Tarih: 16 Nisan 2018

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesinin düzenlediği “Uzak ve Yakın” isimli Türk müziği konseri İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Konsere Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç başta olmak üzere Üniversite Senatosu üyeleri akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Hanende ve sazendelerin yer aldığı ve tamamının OMÜ öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluştuğu grup; seçkilerinde Türk Halk ve Türk Sanat Müziği'nin sözlü ve sözsüz seçkin parçalarını seslendirdiler.
OMÜ’lü öğrenci ve akademisyenlerinin yoğun ilgi gösterdiği konserde grup üyeleri; solist olarak ve ney performansıyla Ahmet Çakır udda Burhanettin Tatar neyde Emre Pınarbaşı kanunda Turgay Kerse klasik kemençede Senem Arslan kemanda Naci Parlar tamburda Emre Tektaş ve bendirde Cenk Torun’dan oluştu.
14 seçkin Türk müziği eserinin seslendirildiği konserin ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç grubun performansına dair "OMÜ ailesinin içinden çıkarak bu güzel koroyu oluşturanlar çok güzel bir takdimde bulunarak gönüllerimizi mest ettiler. Hepsine gönül dolusu teşekkür ediyorum. Ellerine dillerine sağlık.” şeklinde konuştu.