Türkiye'de Yüksek Din Öğretimi Çalıştayı

Yazar: iusta | Tarih: 18 Nisan 2019

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi organizasyonunda 18 Nisan 2019 tarihinde OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayan “Türkiye’de Yüksek Din Öğretimi Çalıştayı”; yapılan değerlendirme, sunulan öneriler ve beyan edilen fikirler ışığında sona erdi.

Omtel Otel’deki kapanış toplantısına; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ve farklı üniversitelerden gelen çalıştay katılımcısı akademisyenler katıldı.

Eski Devlet Bakanı ve eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu ile eski Diyanet İşleri Başkanları Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve Prof. Dr. Mehmet Görmez’in, açılış paneline davetli konuşmacı olarak iştirak ettiği çalıştayda ilk gün yapılan oturumda; “Yüksek Din Öğretiminin Sosyo-Politik Boyutu” başlığı adı altında bildiriler sunulup müzakereler yürütüldü.

Haberi devamı için tıklayınız.