Samsunun Manevi Mimarları Sempozyumu I

Yazar: | Tarih: 20 Şubat 2018

SAMSUN’UN MANEVİ DEĞERLERİ SEMPOZYUMU…
Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi Eğitim-Araştırma Derneği’nin öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve İlkadım Belediye’sini kurumsal desteğiyle gerçekleştirilen Samsun’un Manevi Değerleri Sempozyumu’nun ilkinde 2014 yılında aramızdan ayrılan Ali Rıza Öztürk Hoca’nın din siyaset ve ahlak anlayışı ele alındı.
Sempozyuma Samsun Valisi Osman Kaymak Samsun Eski Milletvekillerinden Mehmet Kurt Musa Uzunkaya İlkadım İlçe Müftüsü Hasan Başoğlu Canik İlçe Müftüsü Dr. Mukadder Arif YÜKSEL İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl ve STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HAYIRLA GEÇEN BİR ÖMÜR
Bir seri halinde tertip edilmesi planlanan sempozyumda ilk olarak Samsun’un manevi iklimine büyük katkılar sağlayan Ali Rıza Öztürk Hoca’nın hayatı “Hayırla Geçen Bir Ömür” başlığı altında değerlendirildi. Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal Giresun Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin YILMAZ’ın yanısıra İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin yoğun katılım sağladığı sempozyum sivil toplum kuruluşları ile İlahiyat Fakültesi’nin ortak bir etkinlikte buluşması açısından da Samsun’da bir farkındalık oluşturdu.

VALİ KAYMAK’TAN TEŞEKKÜR
Düzenlenen sempozyumun önemini vurgulayan samsun valisi Osman Kaymak; “Gerçekleştirilen bu sempozyumun gençler ve rol model şahsiyetler adına büyük bir önemi var. Bu değerli şahsiyetleri hem anmış hem de anlamış oluyoruz. Ali Rıza Öztürk Hoca ile tanışma fırsatım olmamıştı ancak kendisi ve hayırları ile ilgili pek çok şey duymuştum. Bugün gerçekleşen sempozyum ile de ömrünü hayra ve ilme adamış çok değerli bir insan ve hoca olduğunu bir defa daha anlamış olduk. Bu nedenle sempozyum düzenleme kuruluna ve burada bilgileri ile bizleri aydınlatan değerli akademisyenlere teşekkür ederim” diye konuştu.