Kudüs’ten Fakültemize Ziyaret

Kudüs Yüksek İslam Heyeti başkanı ve Mescîd-i Aksâ Hatibi Şeyh İkrima Sabri ile Kudüs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmad Abdaljawal fakültemizi ziyaret ettiler. Ziyaret kapsamında bir konferans veren Şeyh İkrima Sabri, İslâmî ilimlerin öğrenildiği/öğretildiği bir fakülteye gelmekten ve ilim talebeleriyle buluşmaktan memnuniyetini dile getirdi.

Kudüs Yüksek İslam Heyeti başkanı ve Mescîd-i Aksâ Hatibi Şeyh İkrima Sabri, Türkiye’nin İslami ilimlere verdiği önemi vurgulayarak Arapçanın bu ilimlerin tahsilindeki ehemmiyeti üzerinde durdu. Müstakil bir Arapça Dil Eğitim Merkezi’nin kuruluşuna öncülük ettiği için Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz’a teşekkür eden Şeyh İkrima Sabri, Türkiye’nin İslam dünyasına siyasi açıdan öncülük yaptığı gibi ilmi açıdan da öncülük yapabileceğini vurguladı.

Türkiye’nin Filistin’e olan sevgisinin Filistinlilerce memnuniyetle karşılandığını ifade eden Şeyh, bu sevginin Filistin tarihinin özellikle Birinci Dünya Savaşı’ndan sonraki döneminin çok iyi bilinmesi ile anlamlı olabileceğini sözlerine ekledi.

Konferansın ardından söz alan Kudüs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmad Abdaljawal, Kudüs Üniversitesi ile OMÜ başta olmak üzere, Samsun ve Kudüs şehri arasındaki ilişkileri güçlendirmeye vesile olacak iş birliklerinin amaçlandığı sözleşmeden bahsetti. Sözleşme kapsamında iki üniversite arasında karşılıklı olarak öğrenci değişimi programlarının aktifleştirilmesinin, öğretim üyesi ve araştırmacı değişim programları ile ilmi çalışmaların yapılmasının öngörüldüğünü dile getiren Rektör Abdaljawal, OMÜlü öğrencileri ve Fakültemiz öğretim üyelerini üniversitesine davet etti.

Program, Kudüs Yüksek İslam Heyeti başkanı ve Mescîd-i Aksâ Hatibi Şeyh İkrima Sabri’nin yaptığı dua ile son buldu.