Din Eğitiminde İşbirliği ve Kalite Çalıştayı

Fakültemiz tarafından 05-06 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen “İlim ve Ahlak Zemininde İslam'ı Anlamak” konulu çalıştay İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, eski Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Sadık Yaran, OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Sadık Yaran, çalıştayın önemine vurgu yapıp konuşmacı olarak gelen Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu’na teşekkür ederek verimli ve faydalı bir çalıştay olması temennisinde bulundu.

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı ve İl Millî Eğitim Müdürü de birer selamlama konuşması yaparak katılımcılara teşekkür etti.

Çalıştayda, Müslüman toplumların güvenilirliği, ahlâkı, Kur’ân ile irtibatı gibi meseleler üzerinde fikir alış verişi yapıldı. Çalıştayın ikinci günde, kapalı oturumla devam etti.

Çalıştay neticesinde ulaşılan sonuçlar en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşılacaktır.