BİN YILA AZMETMİŞ ZULÜM

Yazar: | Tarih: 1 Mart 2018

Unutulan zulüm tekrarlanır düşüncesi ile yola çıkan Fakültemiz öğrencileri 28 Şubat’ta yaşananların unutulmaması için ‘Bin Yıla Azmetmiş Zulüm 28 Şubat Postmodern Darbe’ konulu program düzenledi. Ayrıca o dönemde OMÜ’de ve İlahiyat Fakültesinde yaşananları da canlı bir şekilde ortaya koymak amacıyla gazete kupürleri ve fotoğraflardan oluşan sergi yapıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Sait Bilgiç dekanımız Prof. Dr. Metin Yılmaz Memur-Sen Samsun il Temsilcisi Nejdet Güneysu ve çok sayıda davetli ve öğrencilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen program şehitlerimiz adına saygı duruşu İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Sait Bilgiç’in 28 Şubat sürecinde ülkemizde ve Omü’de gerçekleşenleri dile getirerek birlik ve beraberliğe vurgu yaptığı konuşmasının ardından döneme dair kısa film gösterimi yapıldı.

28 Şubatın şahitlerinden ve mağdurlarından Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Bayram Samsun İl Müftülüğü Aile ve Dini Hizmetler Bürosu Vaizesi Sebile Kılınç ve İHH yetim birimi başkanı Sakine Okudan’ın katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi. Konuklar ülkenin 28 Şubat sürecine nasıl sürüklendiğini sadece kamusal alan ilan edilen yerlerde değil sokakta dahi baskılara maruz kaldıklarını ve OMÜ’de yaşananları öğrencilerimizle paylaşarak onurlu mücadelelerini bir kez daha gözler önüne serdiler. 28 Şubat ile ilgili hiçbir program davetini geri çevirmeyerek her ortamda haklı savunmalarını dile getirdiğini söyleyen Prof. Dr. Yavuz Bayram; ne olursa olsun zulmün unutturulmaması gerektiğini söyledi. Yaşadıkları travmaları hasıraltı ederek izole etmeye çalıştıklarını söyleyen Sebile Kılınç ve Sakine Okudan hanımefendiler de söyleşide ilk defa bu travmayla yüzleşme imkânı bulduklarını süreç içerisinde asla yılmadıklarını ve Allah’ın bu durumu onların lehine çevirdiğini dile getirdiler. Program misafirlerimize Rektörümüzün hediye takdimi ile nihayete erdi.

Tadilatı bittikten sonra program için ilk defa kullanıma açılan Hasan Katipoğlu Konferans Salonu’nun her türlü ihtiyacı ile yakından ilgilenen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Yapı İşleri Daire Başkanı Recep Durmuş beyefendilere hediyelerini takdim etmek ve şükranlarını iletmek üzere kürsüye gelen dekanımız Prof. Dr. Metin Yılmaz 28 Şubat sürecinde hakkında kırk ayrı dava açılan Rektörümüzün her türlü intikam almaya matuf duyguları bertaraf ederek üniversitemizin kalkınması adına çalıştığını dile getirdi. Ayrıca askerlerin oturduğu konferans salonundan bir tarafında Kelime-i Tevhid diğer tarafında besmele yazılı salonlarda Kur’an’ı Kerim tilaveti ile açılışı yapılan programlar gerçekleştirildiğini sözlerine ekleyerek süreçte yaşanan zorlukları bir kez daha gözler önüne serdi. Rektörümüz Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Yapı İşleri Daire Başkanına takdim edilen el yapımı rahle ve Kur’an-ı Kerim yine günün anlamına binaen süreç içerisindeki değişimin güzel bir ifadesiydi.