2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni

Fakültemiz 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezunları yapılan törenle uğurlandı.

OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Kurt, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tapramaz, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Aydemir, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılı sonunda İlahiyat Bölümünden 514, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümünden ise 233 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı. Mezuniyet törenine bazı öğrencilerin çocuklarıyla gelmesi gözlerden kaçmadı.

Törende söz alan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Yaşar Kurt; Temel İslam Bilimlerinin yanında felsefe, psikoloji, tarih, edebiyat gibi birçok disiplinle bağlantılı olarak eğitim verdiklerine dikkat çekerek “Öğrencilerimizin gittikleri her yerde bu milleti birbiriyle kucaklaştırmak, geçmişten geleceğe taşımak, bu milletin medeniyet dinamiklerini ortaya çıkarmak, küllerinden yeniden dirilen bu milleti bir daha şahlandırmak için vesile olacak önemli bir unsur olduğunu düşünüyorum. Bu doğrultuda hocaları olarak mezunlarımızdan ömür boyu gayret göstermelerini bekliyoruz.” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Sevilhan Mennan ise bugünlere gelinmesinde ailelerin büyük özverilere katlandıklarını belirterek öncelikle onlara teşekkürlerini sundu. Sevilhan Mennan konuşmasında “Zamanın ne kadar çabuk geçtiğinin göstergelerinden biri de şu anki mezuniyet törenimizdeki öğrencilerimiz. Hocalarınız ve aileleriniz bugüne tanık oldukları için onlar da sizler kadar sevinç içinde ve mutlular. Mezuniyetiniz hayırlı, şansınız ve nasibiniz bol, yolunuz açık olsun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrası İlahiyat Bölümü ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümünden birincilikle mezun olan öğrencilere hediyeleri Rektör Yardımcısı Sevilhan MENNAN tarafından verildi. Ardından 1, 2 ve 3. olan öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Ayrıca; Sivil Toplum Kuruluşları ile Fakültemiz Öğretim Üyeleri tarafından, Bölüm Birincilerine Cumhuriyet Altını, Bölüm ikincilerine Yarım Altın ve Bölüm üçüncülerine de Çeyrek Altın hediye edildi.

Mezuniyet töreni, öğrencilere başarı belgelerinin verilmesiyle devam ederken tören sonunda öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini doyasıya yaşadı.