2020-21 Hazırlık Sınıfları Arapça Yeterlik Sınavı Duyurusu (DUYURU GÜNCELLENDİ)

الكاتب: s.demir | تاريخ: ١٩ سبتمبر ٢٠٢٠

SINAV BAŞVURULARI

Arapça yeterlik sınavına girecek öğrencilerimizin 25 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar aşağıdaki bağlantıdan açılan formu doldurup formun altında yer alan "gönder" yazan yere tıklamaları gerekmektedir. Formu gmail hesabınızla açabilirsiniz. Sınava girecekseniz ancak formu açıp dolduramadıysanız bu durumda adimhazirlik2019@gmail.com adresine sınava gireceğinizi bildiren bir mail atınız.

BAŞVURU LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV HAKKINDA

Yeni kayıt yaptıran ve geçen sene Hazırlık sınıfında başarılı olamayan öğrencilerin zorunlu Arapça hazırlık sınıfı muafiyet sınavı, 29-30 Eylül tarihlerinde iki aşamalı olarak yapılacaktır. Öğrencilere 29 Eylül 2020 Salı günü 10.00 – 12.00 saatleri arasında, Kurupelit Kampüsü’nde bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binasında “yüz yüze” yazılı test sınavı yapılacaktır.Bu sınavda %60 başarı sağlayan adaylar 30 Eylül 2020 Çarşamba günü 09:00 – 18:00 saatleri arasında çevrimiçi (online) olarak Zoom uygulaması üzerinden sözlü sınava girmeye hak kazanacaklar.

Yazılı Sınav ve Sözlü Sınav Uygulaması

Test şeklinde uygulanacak yazılı imtihanda okuma-anlama, gramer, dinleme ve tercüme yeteneklerini ölçücü sorular yöneltilecektir. Soruların tamamı çoktan seçmeli olacaktır. Sınavda yanlış cevaplar doğru cevapları götürmemektedir. Sözlü sınavda (Muhadeseden) başarılı olmak için öğrencilerin 100 üzerinden en az 50 puan alması gerekmektedir. Test sınavından başarılı olan öğrencilerin hangi saatte sözlü sınava alınacağı, 29 Eylül 2020 Salı günü öğleden sonra İlahiyat Fakültesi’nin internet sayfasında bulunan duyurular kısmından ilan edilecektir. Başarı notuna yazılı sınav %60, sözlü sınav %40 oranında etki edecektir.Başarı notunun ortalaması 60’tır.